(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
LANGOŠE II. - na delší dobu
Potřebné ingredience
800 g hladké mouky
2 celá vejce
2 kostky droždí
1 zakysaná smetana
2 a 1/2 (3) dcl vody
sůl
Postup přípravy
Zakysanou smetanu smícháme s vodou, droždím vejcem a solí. Tuto směs vlijeme do mouky a klasickým způsobem zpracujeme kynuté těsto. Necháme asi 1 hod. nakynout a můžeme z něj ihned smažit langoše nebo těsto můžeme přechovávat v lednici (v míse zabalené v igelitovém sáčku) až 14 dní a usmažit si langoš kdykoli na něj dostaneme chuť :)
Placky smažíme na rozpáleném tuku a podáváme s kečupem, strouhaným sýrem a česnekem.
Placky smažíme na rozpáleném tuku a podáváme s kečupem, strouhaným sýrem a česnekem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé